Ismét Európa legjobb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát!
Újra a magyaroké a kitüntető cím: 2019 után Bázel, Metz és Bécs előtt 2021-ben is a HG Média Portfolióhoz tartozó budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására. A European Best Destinations online szavazásán a budapesti rendezvényre 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.

2019 után 2021-ben is Európa legjobb karácsonyi vásárának választották a HG Média Portfolióhoz tartozó Advent Bazilikát. A Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi vásár csaknem 25 ezer szavazattal – többek között Bázel, Metz, Bécs, Madeira, Prága, Düsszeldorf, Moszkva és Brüsszel karácsonyi vásárát megelőzve – diadalmaskodott a European Best Destinations független utazási portál tíz napig tartó online megmérettetésén.

A verseny végeredményét 163 ország 173620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak. Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

Az Advent Bazilika évek óta az európai élmezőnyben szerepel: 2020-ban a második helyet szerezte meg a szavazáson, 2019-ben pedig az élen végezve, első ízben viselhette a legjobbnak járó címet. Az immár kétszeresen Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika idén tizenegyedik alkalommal fogadja az ünnepelni vágyókat. Tavaly a koronavírus-járvány első hulláma idején csak rendhagyó módon, karácsonyfa-állítással és az online térbe költözve járulhatott hozzá az adventi hangulathoz, idén azonban teljes pompájában, különleges szelfiponttal, a Bazilkára vetített 3D-fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint közel 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval várja a látogatókat.