Ilyen még nem volt: közösségi közvetítés az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról! 
Két nap, közel 160 kilométer és több mint 500 hajó: Európa legnagyobb tókerülő versenye azokat is lázba hozza, akik még sosem hasították a Balaton vizét a szelek szárnyán. A hamuesgyemant.hu 8 fős stábbal, követőhajóval, videó- és drónfelvételekkel színesített közvetítését – amely a verseny mellett a közösségi élményre is hangsúlyt helyez – Horváth Péter szakkommentátor vezeti.   

A 2021 július 22. és 24. között balatonfüredi indulással és érkezéssel megrendezésre kerülő, óriási hagyományokkal rendelkező verseny élő közvetítését – amely a https://hamuesgyemant.hu/kekszalag-nagydij-kozvetites-2021 linken érhető el – a korábban a Digi Sportot erősítő, ma a Mihálkovics Kupát szervező Horváth Péter – maga is többszörös korábbi Kékszalag-résztvevő – vezeti. A 8 fős szerkesztőségi stábból 6 fő a helyszínen, motoros hajón követi a versenyt, míg további 2 fő a szerkesztőségben dolgozik a friss tartalmon.  A közvetítésben saját videó-, drón- és fotófelvételek készülnek. “Újfajta, közösségi közvetítés lesz ez, ahol nem kizárólag az élmezőnyről, hanem az összes résztvevő hősről és küzdelemről beszámolunk majd” – mondja Balogh Zsolt.  A helyszíni közvetítés során folyamatos kapcsolatban lesznek az összes osztálykapitánnyal, így az olvasók szinte testközelből élhetik át, milyen óriási feladat, egyben kaland teljesíteni a közel 160 kilométeres távot.
 

„A Kékszalag nagydíj igazi közösségi élmény: míg eddig a közvetítések jellemzően az élmezőnyre koncentráltak, mi az összes hajóosztályt és versenyzőt követjük majd. Akár van esélyük a végső győzelemre, akár nincs. Hiszen a Kékszalagon részt venni mindenképpen óriási sportteljesítmény” – mondja Balogh Zsolt, a hamuesgyemant.hu felelős szerkesztője. A 48 órás élő adás a laikus érdeklődők mellett a versenyzők családjainak, barátainak, gyermekeinek is szól, akik a hajósok környezetéhez tartoznak. „Percről percre közölt élménymorzsáink a rajt pillanatában kezdődnek és egészen a célvonalat utoljára átlépő hajóig tartanak. Mindenről és mindenkiről beszámolunk, legyen szó a hajón elfogyasztott vacsoráról, vagy az éppen születésnapját ünneplő osztálykapitányról.” 

—- 

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legnagyobb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 160 kilométer, a rajt- és célvonalat a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki. A versenyt először 1934-ben írta ki a balatonfüredi Hun­gária Yacht Club. 1942-ig a versenyre kétévente került sor, ezután a háború miatt kimaradt néhány esztendő, s a hagyomány 1947-ben éledt újra. 2001 óta a ver­senyt már évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő versenye lett.