A gin sötét múltja és ragyogó jövője, és ami még sosem volt: hazai ginek tesztje a májusi VinCE magazinunkban! 
Olcsó szeszként háromszáz éve még a szegényeket bódította; mostanra viszont koktélban, tonikkal vagy tisztán fogyasztva hódít, a kötelező borókán kívül pedig fűszerek végtelen kombinációja ad egyedi karaktert. Tesztünkön a magyar ginek meglepően gazdag és folyamatosan bővülő kínálatát értékeltük. 
A gin mellett figyelmet szentelünk a hard seltzernek is: az amerikai sörfőzdében született frissítő, alkoholos szóda könnyen a tavaszi-nyári hónapok egyik kedvence lehet, ráadásul a Dreher jóvoltából már magyar márka is megjelent a piacon. Szekszárdon a Heimann Családi Pincészethez látogatunk, az etyeki Nádas Borműhelytől és az egri Havas és Timár Pincészettől olyan borászokat mutatunk be, akik bár kis birtokot művelnek, ám annál nagyobb elkötelezettséggel és céltudatossággal készítenek kiváló borokat. Ausztriában az organikus szőlőműveléssel ismerkedünk, Toszkánában, Provence-ban és Mendozában reggelizünk. 
 
Tesztek, programok, magazin: https://lnkd.in/eEyCbXt