Megigézheti a célközönséget, új ügyfeleket vonzhat, vagy éppen első látásra lenyűgözheti a főnököket: az idén divatos színek helyes és céltudatos használata a dizájnban, a hirdetési anyagokban, portfólióban, vagy éppen magán-projekteknél jelentős versenyelőnyt jelenthet a mai, egyre inkább a vizuális élményekre épülő világban.  

zgalmas vele dolgozni, és izgalmas ránézni is. A színvilág pszichológiája sokat segíthet abban, hogy a megfelelő vevőnek szánt üzenet sikerrel érjen célba. A HG Média csoport grafikai stúdiója mindig követi a folyamatosan változó trendet, és aki nem akar már első látásra elavultnak tűnni, annak oda kell figyelnie a legjobb színekre és színkombinációkra.  

2021 színe a sárga lesz – jósolja a grafikusok körében népszerű Graphicmama blog. Fényes, élénk, dinamikus, barátságos – minden, amire szükségünk lenne a járvány és bezártság idején. A sárga a naphoz – az életerőhöz, a meleghez és a fényhez – társul. Figyelemfelkeltő, és jó ellenpólus a sötéttel szemben, segíthet elfelejteni a “sötét”, túlzott felelősséggel és negatív tapasztalatokkal terhelt tavalyi évet.  Éppen ezért érdemes kombinálni a feketével, vagy szürkével.  

Szintén divatos lesz idén a piros, amely a szenvedélyt, a sebességet szimbolizálja. Sok gyönyörű vörös árnyalat figyelhető meg a design világában, az erős vöröset pedig a kékkel vagy feketével lehet ellenpontozni. Az erőteljes pirossal szemben a kék éppenhogy nyugtató hatása miatt lehet népszerű. Ha belefárad a szem a figyelemfelhívó óriásplakátok, reklámok, reklámok és dizájn harsány színkavalkádjába, a kék megnyugtatja a szemed. Pihentető, stabilitást, felelősséget és tisztaságot sugall. Ez az ég, a víz színe, egyszerűen vonzza az embert. A lilával és a rózsaszínnel célszerű kombinálni.  

A “meleg színkombinációk” közül a mélyvörös – narancs – földbarna – fehér kombinációja lehet az idei sláger. Biztos (föld)alapot jelentenek, támogatást, biztonságot és egyszerű kifinomultságot kínálnak. Az elmúlt években óriási sikert arattak a divat, a belsőépítészet, a lakberendezés, a művészet területén – 2021-ben pedig már tervezői színtéren is.  

További részletek az alábbi linken.